Учасники злочинної групи постануть перед судом за шахрайство із «звільненням» з полону зниклих військових

Учасники злочинної групи постануть перед судом за шахрайство із «звільненням» з полону зниклих військових

Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які у складі організованої групи займалися шахрайством.

Слідством встановлено, що злочинну схему організували троє в’язнів, котрі відбувають покарання в колонії на Сарненщині. У відкритих профільних групах в соцмережах вони знаходили інформацію про військовослужбовців ЗСУ, які зникли безвісти або потрапили в полон. Тоді дзвонили до рідних, представлялись військовими та пропонували інформацію про зниклих, а також сприяння у їх поверненні.

За свої «послуги» просили до 30 000 грн. Потерпілі скидали аванс на карту жителя Донеччини, який був четвертим учасником злочинної групи. І тоді шахраї просто блокували номери «клієнтів».

У ході досудового розслідування встановлено 12 потерпілих, які відправили злочинцям більше 100 тис. грн.

Під час обшуків у виправній колонії у фігурантів провадження вилучили планшети, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та «чорнові» записи.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України, Управління СБ України в області.