У Рівному поліцейські затримали посадовця під час отримання хабаря

Слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників управління стратегічних розслідувань та процесуального керівництва прокуратури викрили та задокументували протиправну діяльність 42-річного жителя Рівненського району.

Керівник Сертифікаційного центру одного із Держпідприємств Рівного, зловживаючи своїм службовим становищем, вимагав та отримував неправомірну вигоду від підприємців за сприяння у виготовленні та видачі декларацій відповідності на паливні генератори.

25 квітня, його затримали на робочому місці під час отримання 30 тисяч гривень: 15 тисяч у якості офіційної оплати за проведення дослідження та виготовлення декларацій відповідності та 15 тисяч хабаря. Першу частину аналогічної неправомірної вигоди він отримав 29 березня.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями роботи та проживання посадовця. В робочому кабінеті зловмисника вилучено комп’ютер, флеш-носії, документацію та мобільний телефон. Крім того, під час слідчої дії в будинку вилучено речові докази, які мають значення у справі.

42-річного жителя Рівненського району затримали в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Зловмиснику повідомлено про підозру за частиною 3 статті 368 КК України.

Сьогодні суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою строком 60 діб.