У Києві можна буде викуповувати паркомісця: названо умови і ціни

У Києві паркомісця в I і II зонах продаватимуть на спеціальному аукціоні. Йдеться про майданчики під бізнес-центрами, бутиками, салонами, банками і т.д.

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповів заступник голови КМДА Костянтин Усов. За його словами, часто припаркуватися не можна не тому, що місць немає, а тому що всі вони захоплені і заблоковані різноманітними організаціями, які "спільне і загальнодоступне чомусь почали вважати своїм власним, приватним і почали ставити усілякий мотлох".

"Ви можете побачити це всюди – біля "Парусу", "Олімпійського", інших бізнес-центрів. Біля багатьох ресторанів, банків, великих магазинів, модних бутиків і салонів краси. Символ того, що нам з вами там не місце, бо це місце зарезервовано під когось особливого", – підкреслив чиновник.

Він додав, що відповідальному бізнесу, якому для його діяльності необхідна парковка, пропонується укласти офіційний договір з містом про бронювання машиномісця шляхом використання офіційного міського знаку єдиного стандарту.

Машиномісце в межах одного паркомайданчика буде виставлятися на онлайн-аукціон за умови надходження на нього більше однієї заявки на бронювання.

"Аукціони проводитимуться на незалежних платформах, і КМДА точно не зможе впливати на їхні результати. Якщо у рамках аукціону бізнес-центр "А", якому бракує машиномісця, в конкуренції з бізнес-центром "Б" перетворить цю суму в рази більшу – це буде чесна ціна, і місто від цього тільки виграє", – пояснив Усов.

При цьому ціна в кожній локації столиці буде різною.

"Залежно від територіальної зони паркування ціна за одне заброньоване машиномісце буде встановлюватися від 8599 гривень на місяць для І зони, від 4410 гривень на місяць – для II зони", – уточнив заступник голови КМДА.

Він зазначив, що кількість заброньованих машиномісць у столиці не буде перевищувати 40%. Так, щонайменше 60% паркувального простору Києва завжди буде залишатися загальнодоступним для кожного.