Рівнерада рекомендує виконкому знизити тариф на тепло для населення

Тепло для населення у Рівному може коштувати 2 375,45 грн за гігакалорію замість 2 725,45. Рішення рекомендувати міськвиконкому затвердити його в такому розмірі прийняли на сесії міськради 21 жовтня. Засідання виконкому заплановане на 22 жовтня.

Про це повідомило видання Рівне.Суспільне.

На сесію міськради винесли проєкт рішення про скасування тарифів на тепло у Рівному, встановлені виконкомом 12 жовтня. Загалом розгляд цього питання переріс у кількагодинну дискусію.

Депутат Павло Алексєвич озвучив пропозиції, аби для "Рівнетеплоенерго" та "ЕСКО-Рівне" виконком встановив тариф для постачання теплової енергії для потреб населення не вище 2 375,45 грн/Гкал з ПДВ. Крім того, міський голова мав би звернутися до Кабміну за роз'ясненням, як і звідки мають взяти компенсацію різниці у тарифах.

У тексті також прописали, що рішення набуває чинності з початку опалювального сезону, та вказали тих, хто відповідає за виконання. А також доручити посадовцям міськради розробити програму компенсації різниці в тарифах. Різницю, яка виникла між затвердженим та застосованим тарифом планують компенсувати з бюджету громади, але за умови державного врегулювання. Таку редакцію підтримали більшістю голосів і тепер має розглянути міськвиконком 22 жовтня.

Депутат Віталій Коваль, який також обіймає посаду голови ОДА і нещодавно запрошував мера на дискусію щодо нових тарифів, пропонував у рішення внести правку. Йшлось про те, аби зробити тариф для населення іще нижчим і повернути його до рівня 2020-го року – 1 913 грн/Гкал. Цю правку Рівнерада не підтримала.