Прогноз погоди в Україні на березень, квітень і травень

У травні 2022 року українцям доведеться зіткнутися з дуже сильними зливами, потужними грозами, градом, шквалами та в деяких районах навіть смерчами. До того ж справжнє весняне тепло прийде у квітні.

Як розповів у коментарі "Телеграфу" народний синоптик Станіслав Щедрін, у лютому буде порівняно тепло і зимові морози вже не повернуться цього сезону. Водночас він попередив, що в березні можливе похолодання і навіть невеликий сніг.

Щедрін уточнив, що у лютому температура повітря коливатиметься в межах від -4 до +5 градусів у нічний час та на рівні 5-10 градусів тепла вдень. Дещо прохолодніше в цей період буде на півночі країни.

Перша половина березня мало чим відрізнятиметься від нинішньої лютневої погоди. Проте після 16 березня температура повітря знизиться, випадуть опади – у частині регіонів навіть сніг. Така погода протримається кілька днів.

Але вже з 19-20 березня прийде тепло та сонячна погода.

"Така синоптична ситуація, ймовірно, протримається до кінця місяця", – сказав народний синоптик.

Квітень також розпочнеться з незначного похолодання. У цей час стовпчики термометрів коливатимуться вдень від 6 до 12 градусів тепла, вночі – від 2 до 4. У цей же період можливі заморозки.

Проте, за словами Щедріна, вже з 5 квітня до середини третьої декади квітня встановиться майже літня погода від +15 до +18 градусів. Тоді ж на півдні країни повітря прогріється до +24 градусів. У цей же час на території України можливі шквальні вітри, грози та зливи.

"Із 25 по 30 квітня знову настане хвиля похолодання, але вже без істотних опадів", – додав Щедрін.

Народний синоптик зазначив, що весь квітень на території України супроводжуватиметься поривчастими вітрами.

Щодо травня Щедрін розповів, що той буде теплим. Але можливі шквали, сильні зливи і навіть смерчі.