На Рівненщині відкрили пам’ятні знаки на місці розстрілу євреїв у часи Другої світової війни

«На карті Гощанської громади з’явилося ще одне скорботне місце - місце масового розстрілу євреїв у роки Другої світової війни. Важко усвідомити той факт, що були люди готові забрати в іншого життя лише за національну приналежність. Але були і ті люди, які ціною свого життя і життя своїх родин рятували єврейський народ. Ми маємо знати та пам'ятати про ті страшні події, щоб такого більше не повторилось».

У селах Матіївка та Пустомити Гощанської громади відкрили пам’ятні знаки на місці розстрілу євреїв у часи Другої світової війни (1942 рік).

У меморіальних заходах приймали участь селищний голова Микола Панчук, директор Головного рабинату Європи Ар’є Гольдберг, головний рабин Рівного та Рівненської області Шнеор Шнеерсон, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Гемберг, керівник Рівненської міської громадської організації «Рівненська єврейська громада» Геннадій Фраєрман, депутат Гощанської селищної ради Ігор Головчак, старости сіл Гощанської громади Світлана Герасимчук та Альона Вахер, представниця відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Тетяна Гуда.

Звертаючись до присутніх селищний голова Панчук Микола наголосив на важливості збереження пам’яті про трагічні події історії рідного краю.

На знак пошани присутні поклали квіти до пам’ятного знаку, а також, за єврейською традицією, невеличкі камінчики.

Це ще одна сторінка в історії нашої громади, коли підтримується міжнародна співпраця у відновленні історичної справедливості та пам’яті.

Гощанська селищна рада