Із 1 лютого пластиковий пакетик буде коштувати щонайменше 2 грн

З 1 лютого 2022 року запрацює чергова норма, що обмежує використання пластикових пакетів на території України. Завдяки встановленим Кабміном мінімальним цінам на пакети, призначені для пакування та транспортування товарів та продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та послуг, з 1 лютого 2022 року мінімальні ціни пластикових пакетів зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів становитимуть:

  •  2,00 грн - на пакети без ручок та бічних складок;
  •  2,50 грн - на пакети без ручок, але з бічними складками або з ручками без бічних складок;
  •  3,00 грн - на пакети з ручками та бічними складками.

Як відомо, забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування з 10 грудня 2021 року.

Джерело Buh.ligazakon.net.

Також з 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

До 1 січня 2023 року дозволено безкоштовне застосування пластикових пакетів для пакування для м'яса, риби та сипких продуктів. (первинне пакування у надтонкі пластикові з боковою складкою та ручками розмірами до 225 мм*345 мм*450 мм завширшки, глибини та довжини відповідно).