14 крадіжок за півроку: поліцейські Вараша викрили місцевого жителя

43-річний варашівець вісім разів був судимий за майнові злочини та понад сім років відбував покарання у місцях позбавлення волі. Тепер йому загрожує черговий строк — до восьми років за ґратами.

Крім того, у жовтні торік суд виніс вирок чоловікові за вчинення крадіжок у виді позбавлення волі строком на 5 років і 1 місяць. Втім, сторона захисту подала апеляційну скаргу, яка наразі перебуває на розгляді суді.

15 грудня торік працівник торгового закладу проводив ревізію та виявив недостачу грошових коштів. Переглянувши відео із камер спостереження, виявила крадія, тож одразу звернулась до поліції.

У ході досудового розслідування, розпочатого за частиною 4 статті 185 КК України поліцейські встановили, що до злочину причетний 43-річний місцевий житель.

З’ясувалося, що зловмисник 12 разів обкрадав вказаний торговий заклад, з яких у 10 випадках цупив із полиць каву в пачках. Користуючись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, в аналогічний спосіб «брав» посуд, бездротові навушники, а в іншому магазині — засоби гігієни. Крім того, з підвального приміщення однієї із багатоповерхівок викрав електроінструменти. Усе викрадене — продавав.

Загальна сума завданого збитку становить майже 10 000 гривень.

Вараські поліцейські здобули достатньо доказів у справі та повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні 14 крадіжок.

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.