ЗСУ провели успішний контрнаступ у Харківській області

Захисники України вибили супротивника із селища Прудянка за 13 км від російського кордону, але на Ізюмському напрямку все ще йдуть запеклі бої.

Збройні сили України провели успішний контрнаступ і відтіснили російські війська в Харківській області. Про це голова обласної державної адміністрації регіону Олег Синєгубов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, 22 квітня близько 5 години ранку ЗСУ розпочали контрнаступ на Дергачівському напрямку та в результаті бойових дій вибили сили супротивника із села Безруки, а також селищ Слатине та Прудянка. Варто зазначити, що Прудянка розташована приблизно за 13 км від кордону з Росією. Захисники України закріпилися на нових позиціях у Дергачівському районі, що недалеко від Харкова.

За інформацією Харківської обласної адміністрації, російські війська за останню добу 16 разів обстріляли регіон із системи залпового вогню "Смерч", мінометів і артилерії. У результаті постраждали райони Олексіївки, Салтівки, Північної Салтівки, ХТЗ, центр Харкова, Коротича, Чугуєва, 2 особи загинули, і 19 отримали поранення.

Найнапруженіші бої ведуться на Ізюмському напрямку. Як заявив Олег Синєгубов, ЗСУ утримують свої позиції, знищуючи велику кількість російських військових і ворожої техніки, включаючи авіацію.

"Ворог постійно намагається проривати позиції наших збройних сил, проте йому цього не вдається, і я переконаний, що не вдасться", — наголосив голова Харківської області.