Жителів Рівненщини запрошують долучитися до акції "День без автомобіля"

У середу, 22 вересня, у багатьох містах світу проводиться Міжнародний день без автомобіля. 

Мета Дня – показати, які альтернативи є в автомобіля і як чудово виглядатимуть наші міста без засилля машин, адже місто – це, передусім, середовище існування людей. Надмірна автомобілізація міст, яка спостерігається останнім часом, загрожує як довкіллю, про що весь час нагадують екологи, так і людському життю – починаючи зі стресів, закінчуючи травматизмом, а то й взагалі, втратою життя в результаті автомобільних аварій. 

Мета цього руху – не витягти людей із їхніх авто на один день, а створити максимально комфортні умови, аби кожен автомобіліст якомога рідше сідав у власну автівку. 

Містяни, міська влада й національні уряди мають докласти максимум зусиль для того, аби міста створювались і розвивались виключно для людей, а не для машин: вулиці мають бути безпечними й комфортними для пішоходів, велосипедистів і всіх, хто не використовує авто. Замість безкінечних паркінгів і заправок – сквери і парки, замість мільйонів автомобілів, які утворюють багатокілометрові пробки – швидкісний громадський транспорт і велосипеди, замість смогу – чисте повітря, замість стресу і нервів – прогулянка парком, чи посиденьки на відкритій терасі у кав’ярні у центрі міста. 

Жителів Рівненщини Спорт для всіх Рівненщини запрошує долучитися до акції.

Правила участі досить прості 

22 вересня, у Всесвітній день без автомобіля (World Carfree Day), зробити фото з велосипедом та до 14.00 завантажити його у подію «День без автомобіля у Рівненській області» з хештегом #MobilityWeek

Усі учасники отримають сертифікат про участь у Флешмобі, а 15 з них, котрих буде обрано через систему випадкового вибору переможців Random, отримають сувеніри від Відділення НОК України в Рівненській області.