Здолбунівська громада попрощалася сьогодні з Миколою Полюховичем

Здолбунівська громада попрощалася сьогодні з Миколою Полюховичем, який віддав своє життя, захищаючи суверенітет та незалежність України.

Микола народився у Рівному, навчався, а потому пішов на строкову службу до лав ЗСУ. Став прикордонником, кінологом. Після служби працював, а згодом, одружившись, переїхав до Здолбунова.

Після повномасштабного вторгнення одразу вирішив йти воювати, попри те, що мав двох дітей. Пройшов медкомісію, і вже у квітні його викликали до військкомату.

Боронячи країну, Микола зазнав багато втрат. Перший бій під Бахмутом став фатальним для багатьох його побратимів, з якими він встиг по-справжньому зріднитися. Микола присягнувся за них помститися. І багато місяців поспіль виконував свою обіцянку, воюючи на Донеччині, під Херсоном. Згодом бійців знову перекинули під Бахмут. Через поганий зв'язок з рідними спілкувався рідко, проте завжди казав, що у нього все гаразд.

Наприкінці грудня від командира частини надійшла звістка про те, що 24 грудня солдат Микола Петрович Полюхович помер, залишившись вірним військовій присязі. Йому було 34.

Світла пам'ять та щирі співчуття рідним. Ніколи не забуваймо про тих, хто береже наш спокій…

 Здолбунівська міська рада