Здолбунівська громада попрощалась з загиблим Героєм - Андрієм Морозом

Здолбунівська громада знову вшановує Героя, котрий віддав життя за нашу свободу. В останню путь сьогодні провели здолбунівчанина Андрія Мороза, який 28 вересня загинув під час виконання бойового завдання із захисту суверенітету та незалежності України.

Андрій Мороз народився 6 червня 1983 року у Здолбунові, разом з сестрою зростав у дружній родині. Закінчив дев’ятирічку у Здолбунівській школі №2, згодом здобув спеціальність «Монтер колії» у міському ПТУ залізничного транспорту.

Працював на Рівненській дистанції колії Львівської залізниці, згодом – в охоронній фірмі. Останнім часом працював монтером колії на підприємстві «Волинь-Цемент» філії «Дікергофф Цемент Україна».

Повістку Андрій отримав 6 травня. Після цього з коханою Іванною вирішили одружитися. А 5 липня наш земляк вже вирушив до військкомату. Спочатку проходив службу у Яворові, згодом – у Черкасах, Запоріжжі, Миколаївщині, Херсонщині. Спілкуючись з дружиною, завжди казав, що наша перемога буде вже незабаром…

28 вересня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу поблизу села Сухий Ставок на Херсонщині Андрій Мороз загинув. Йому було лише 39 років…

Ціна нашої перемоги неймовірно висока. Але ми не забудемо про неї довіку. Вічна пам'ять та шана нашому землякові-герою!

Здолбунівська міська рада