Завтра 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Свято було засновано Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році.

Охорона навколишнього природного середовища – система державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на збереження та розвиток природоохоронного руху і природних ресурсів.

Всесвітній день навколишнього середовища покликаний привернути увагу світової спільности до проблем навколишнього середовища та сприяти розумінню того, що основною рушійною силою природоохоронних заходів є людський фактор.

У цей день проводяться різноманітні заходи – вуличні мітинги, "зелені" концерти, конкурси творів і плакатів у дитячих таборах, кампанії з утилізації відходів, прибирання територій тощо.

Ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи її, шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тим відповідальнішою є місія вчителя і вихователя: з малку навчити своїх учнів дбайливому, турботливому ставленню до оточуючого світу. І цей день - прекрасна нагода зробити разом із своїми вихованцями хоча б один крок для покращення стану довкілля: посадити дерево, прибрати шкільне подвір’я і піклуватися про збереження природних скарбів.

Саме від нас залежить наше майбутнє!