Загальна сума допомоги Україні вже сягнула 113 млрд євро

Україна нині намагається захищати демократію всього цивілізованого світу, тому її підтримка не можна вважати благодійністю. Загальна сума допомоги станом на цей тиждень сягнула вже 113 мільярдів євро.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ, про це в інтерв'ю AP заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Підтримувати Україну – це не благодійність. Ми намагаємося захистити свободу і демократію всього цивілізованого світу", - наголосив очільник Мінфіну.

За словами Марченка, фінансова підтримка України незначна порівняно з тим, що розвинені країни витрачали на боротьбу з надзвичайними ситуаціями, такими як світова фінансова криза 2008 року та пандемія COVID-19.

Згідно з даними, зібраними Ukraine Support Tracker Кільського інституту світової економіки, загальна сума допомоги, виділеної Україні, станом на цей тиждень досягла 113 мільярдів євро, додав міністр.

"Зараз не час відкладати будь-яку підтримку, просто втомлюватися від України та її проблем... бо наступного разу ви зрозумієте, що без України росія наблизиться до європейського кордону. Мова йде про самозбереження, це самозахист - це має бути в голові громадян ЄС", - зазначив Марченко.

Голова Мінфіну також високо оцінив те, що він назвав постійною потужною підтримкою з боку західних урядів, згадавши, зокрема, США.