Забезпечити доступ до зайнятості покликана нова модель працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями

– У цьому питанні маємо відчутну підтримку з боку районної влади, знаходимо порозуміння із роботодавцями. Останнім часом більш тісні контакти стали підтримувати з управлінням праці та соціального захисту населення, Фондом соціального захисту інвалідів, медико-соціальною експертною комісією, зокрема, і на етапі формування індивідуальної програми реабілітації інвалідів. У нас визначено спеціаліста - особистого консультанта з працевлаштування, на якого покладено функції обслуговування осіб з інвалідністю. Усе це в комплексі дало відчутний результат. У цьому році із 147 інвалідів, які стоять на обліку, працевлаштовано 72. А загалом із 5018 зареєстрованих безробітних за сприяння нашої служби отримали постійну роботу 2179 осіб.

– Особлива роль в умовах роботи за новою методологією працевлаштування відводиться особистому консультанту, – наголосила начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню ОЦЗ Валентина Васильєва. – Тепер він не тільки надає звичний пакет послуг (реєстрація, призначення допомоги і т.д.), а й відстежує працевлаштування та здійснює протягом шести місяців подальший контроль за закріпленням особи з інвалідністю на робочому місці.

Нині у Сарненському районному центрі зайнятості зареєстровано 1192 роботодавці, співпраця з якими і дозволяє виконувати програму зайнятості, в тому числі і при працевлаштуванні людей, яким потрібно створити для роботи певні умови. Показовою у цьому плані є співпраця із Сарненським заводом металевих виробів, очолюваного Андрієм Циганенком. На підприємстві працює 446 осіб, з яких 369 працевлаштовані за участю центру зайнятості. На заводі створено 23 робочі місця для інвалідів, які, звісно, не можуть у повній мірі конкурувати на ринку праці. Задоволені як підходом до їх працевлаштування спеціалістів служби зайнятості, так і умовами роботи техніки технологічно-конструкторського бюро підприємства Ольга Новак і Олександр Бабука. Нині вони мають робочі місця, які відповідають їхнім фізичним можливостям.

Ділові стосунки у районної служби зайнятості склалися і з місцевим підприємством із виробництва столових яєць та вирощування молодняка курей “Журавушка”. У виробничому процесі тут задіяна 21 людина, половина з яких має обмежені фізичні можливості. Власне, підприємство, засноване Всеукраїнською громадською організацією “Спілка онкоінвалідів”, і створювалось для того, щоб допомогти людям з інвалідністю отримати можливість змінити життя на краще, бути корисними для суспільства і відчувати себе потрібними у ньому. Місяць тому комісією з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів прийнято рішення про надання фінансової допомоги “Журавушці” на створення шести робочих місць. Нині спеціалісти центру зайнятості підбирають претендентів на них, а двоє безробітних із числа інвалідів уже проходять тут стажування.

Високо оцінює співпрацю з центром зайнятості і менеджер з персоналу КП “Комбінат громадського харчування” Сарненської райспоживспілки Людмила Шедловська:

– Колектив у нас переважно жіночий, і нині, наприклад, у декретних відпустках перебуває 56 працівниць. Тож зрозуміло, що заміни на робочих місцях неминучі. Центр зайнятості оперативно відгукується на наші потреби щодо направлення людей, тож проблем не виникає. Цього року ми працевлаштували також шість інвалідів.

Звичайно, кількісні показники з працевлаштування важливі, адже за кожною цифрою стоять люди зі своїми проблемами, сподіваннями і бажаннями в першу чергу покращити своє матеріальне становище. Але не менш важливим є й інший “бік медалі”. Кухар комбінату громадського харчування Тетяна Кристинська, яка нині працює у шкільній їдальні за пільговим режимом, сказала: “Я дуже задоволена і роботою, і тим, як мене прийняли в колективі”. За цими словами – і відчуття самореалізації, і опосередкована вдячність тим, хто допоміг людині працевлаштуватися і створив робоче місце, тим, хто працює поруч і бачить у тобі перш за все людину, а не її фізичні вади.

• Микола Колодяжний

 

Коментар.

Тетяна Новорок, заступник директора обласного центру зайнятості:

– Особи  з інвалідністю найбільше потребують соціального захисту, оскільки їм важко конкурувати на ринку праці в сучасних економічних умовах. Тому одним із пріоритетів служби зайнятості є повернення людини, яка має такі обмеження, до повноцінного життя. Практика показує, що залучення громадян з інвалідністю до сфери праці важливе як для них самих, так і для суспільства.

За десять місяців нинішнього року послугами служби зайнятості області скористалися понад 1300 осіб з обмеженими фізичними можливостями, 425 із яких за сприяння базових центрів зайнятості отримали постійну роботу. 172 людини цієї категорії пройшли професійну підготовку та підвищення кваліфікації і були працевлаштовані. Шляхом надання дотації роботодавцям за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття працевлаштовано 54 інваліди.

На сьогодні служба зайнятості області будує свою роботу так, аби люди цієї категорії у будь-який момент могли звернутися до нас і отримати весь перелік послуг, передбачених законодавством. Робота трьох центрів зайнятості з працевлаштування людей з інвалідністю за новою  методикою підтвердила її дієвість. Якщо по області з початку року рівень працевлаштування інвалідів складає 33 відсотки (і зріс на 5 відсотків порівняно з минулорічним періодом), то у Сарненському районі цей показник становить 48, у Дубенському – 45 відсотків. Звичайно, ні сама модель, ні методика її реалізації самі по собі не працюють. Перш за все – це щоденна копітка робота спеціалістів служби зайнятості і тісна взаємодія з органами влади, роботодавцями та іншими соціальними партнерами.