За право торгувати алкоголем і тютюном у Рівненській області сплатили понад 17 мільйонів гривень

За право  оптової та роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами   до  місцевих бюджетів Рівненщини сплачено понад 17 мільйонів гривень

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, станом на 01.11.2019 року, за право  оптової та роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами  суб’єктами господарювання області сплачено до місцевих бюджетів  17,1 мільйона гривень.

Протягом січня - листопада  2019 року.:

- видано  6150 ліцензій, з них: 

         - на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями –  3460;

         - на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами –  2690;

- анульовано дію 804 ліцензій, з них:

           -  на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 475;

           -  на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 329.

У зв’язку з несвоєчасним перерахуванням суб’єктами господарювання коштів за щоквартальні оплати за ліцензії, призупинено дію 81 ліцензії.

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що для отримання ліцензії достатньо звернутися з відповідною заявою до найближчого Центру обслуговування платників податкової служби.

Ліцензія видається за заявою суб'єкта господарювання у якій повинно бути зазначено вид господарської діяльності, на провадження якого суб'єкт господарювання має намір одержати ліцензію (роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами).

У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата  виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій),  які  знаходяться  у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.

Ліцензія або  рішення  про  відмову  в  її  видачі  видається заявнику не пізніше 10 календарних днів з дня одержання  документів.

-- Головне управління ДПС у Рівненській області