З полону повернулась додому військова медикиня з Рівненщини

Олена Кривцова, військова медикиня із Жаврова Рівненського району, яка перебувала в російському полоні з квітня цього року, вже в Україні, на рідній землі.

Приємну звістку повідомив Гощанський селищний голова Микола Панчук.

Лейтенантка медичної служби Олена Кривцова працювала ординаторкою госпітального відділення військового госпіталю №555 у Маріуполі. Коли госпіталь розбомбили, Олена з іншими медиками допомагали пораненим на території металургійного комбінату імені Ілліча. Згодом її рідні дізнались, що вона в полоні.  

За цей час мама Олени Тетяна Токарець єдиний раз отримала звістку від своєї доньки. Це був лист, в якому вона лише повідомила, що жива. Його передали представники Червоного Хреста із затримкою у два місяці. 

Особливу увагу до долі Олени, а також інших полонених медиків, привернув брат чоловіка Олени Андрій Кривцов. Він став одним із координаторів групи родин полонених військових медиків. Чоловік Олени Юрій Кривцов на той час перебував у зоні активних бойових дій. 

«І ось після шести місяців невідомості донька зателефонувала матері й повідомила, що вільна і вже в Україні. Це радісна звістка не лише для мами Тетяни Токарець, а й для всіх, хто вболівав за її долю, для всієї громади. Олена жива і невдовзі буде вдома», – написав селищний голова.

Нагадаємо: 17 жовтня в Україну повернулись 108 полонених українських жінок.

За матеріалом Rayon.in.ua