Юнак з Рівненського району не розгубився і кинувся гасити пожежу у сусідів

Курсант 4-го курсу факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України Назар Покотило, перебуваючи у відпустці у рідному селі Грозів, що  на Острожчині, став учасником ліквідації надзвичайної ситуації. 

Джерело Rivne.media.

Подія сталася 30 грудня о 16.30  у рідному селі юнака. Внаслідок несправності газової плити почала горіти допоміжна будівля сусідської оселі.

На той час Назар разом із родиною збирався святкувати татків день народження. Новину про надзвичайну подію приніс молодший брат курсанта. Тож, не гаючи часу, батько і майбутній рятувальник кинулись на допомогу сусідам. Прибувши на місце події, батько й син побачили, що стріха сусідської літньої кухні палає, а це майже 40 квадратних метрів, і вогонь ось-ось може перекинутись на приватний будинок. Швидко зателефонували «101». Оцінивши ситуацію та бездіяльність розгублених сусідів, майбутній рятувальник скомандував всім не стояти, а хутчіш носити воду. Сам разом із батьком також став гасити вогонь, використовуючи відра з водою та сніг. Спільними зусиллями пожежу було ліквідовано ще до приїзду пожежних.

Так, завдяки оперативності та сміливим діям майбутнього рятувальника вдалося уникнути серйозних наслідків пожежі. 

Сам Назар не вважає свої дії героїчними, говорить, що так вчинив би кожний. А вирішив стати рятувальником не просто так: з дитинства бачив, як дід Володимир Павлович боровся з вогнем, а він ще й ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а наразі дядько обіймає посаду начальника караулу у підрозділі ГУ ДСНС України у Рівненській області. Тож, наслідує приклади своїх близьких курсант Назар Покотило і здійснює свої задуми стояти на варті життя і спокою наших громадян.