Янгол із Млинівщини на передовій

«Мар’яна завжди усміхнена, тендітна дівчина, яка має світлий, по-дитячому відкритий погляд. Зустрівши її на вулиці, ви б ніколи не здогадалися, що вона –  старший лейтенант медичної служби Збройних сил України. А ще ця дівчина - янгол-охоронець наших бійців «на нулі» і як начальник медичної служби дуже пишається своїм особовим складом, разом із яким рятує життя нашим хлопцям.
– У мене всі водії – чоловіки, без них я просто як без рук. Робота доволі специфічна в тому плані, що повинні їхати «на нуль», забирати наших хлопців і як начальник медичної служби я завжди хвилююся як за поранених, так і за своїх людей. Часто бувають моменти, коли вони потрапляють під обстріли, і в ту мить  розумієш, що ти відповідаєш за людей, які поїхали за пораненими, і за тих, яких вони привезуть, – каже Мар’яна.
Це вже друга її ротація в район бойових дій, і дівчина не приховує, що перший раз було дуже страшно. Але Мар’яна впевнена в професіоналізмі своїх товаришів по службі, адже поряд із нею перевірені люди. Також вона розуміє, що з неї беруть приклад як із командира і фахівця, і вона не може показати свій відчай чи хвилювання.
Поки наші хлопці бережуть Україну, їх охороняють такі янголи, як Мар’яна. Дякуємо тобі, що рятуєш життя нашим побратимам!»

Цю інформацію опублікувало на своїй сторінці у Фейсбук Оперативне командування «Північ». Та мало хто знає, що ця маленька, тендітна дівчина, цей Янгол – наша землячка Мар’яна Черепушко із Млинівщини. У багатодітній сім’ї Володимира та Оксани Черепушків із Новино-Добрятинина  четверо дітей: старший син Юрій і три донечки – Мар’яна, Анна та Оксана. Турботливі батьки завжди приділяли дітям багато часу, жодного не обділили увагою, відтак і виховали у кращих сімейних традиціях, справжніми патріотами, гідними синами і доньками неньки-України.
Юрко нині служить у Національній гвардії на Волині, неодноразово був у зоні проведення АТО/ООС. Мар’яна у 2009 році закінчила Новинодобрятинську одинадцятирічку і вступила до  Тернопільського державного медичного університету на лікувальний факультет. Ще в дитинстві дівчина мріяла стати лікарем, і вже у шкільні роки остаточно визначилася з майбутнім фахом, повідомивши рідним, що бачить себе тільки в медицині.
На 6-му курсі навчалась на військовій кафедрі, після закінчення якої у 2015 році замість інтернатури їй запропонували Київську медичну військову академію. Мар’яна погодилася, відтак ще три роки студіювала та вдосконалювала медичну справу на кафедрі терапії.
Після закінчення академії землячка за розподілом потрапила у військово-морські сили, зокрема в 501-й окремий батальйон морської піхоти, де була призначена начальником медичної служби. Нині янгол-охоронець українських захисників служить на передовій на Донеччині у званні старший лейтенант і готується стати капітаном. Рятує наших хлопців від смерті. А замість звичного білого медичного халата Мар’яна частенько одягає важкий бронежилет...
Порозліталися лелеченята з батьківського гніздечка. Юра і Мар’яна, як уже мовилося, служать в українському війську; ще дві доньки Черепушків час від часу навідуються у рідне гніздечко: Аня мешкає в Малих Дорогостаях, у невістках, а наймолодшенька Оксана – здобуває вищу освіту в Київському Національному університеті культури і мистецтв. А в этом казино, можно получить 77 фриспинов за регистрацию, причем депозит вносить не обязательно
А подружжя Черепушків хазяйнує на власній сімейній молочній фермі «Нове життя», яку створили минулого літа, у Новині Добрятинській, яку створили минулого літа. Та, попри буденні клопоти, мама з татом із нетерпінням чекають на рідних кровинок, хвилюються і моляться за кожну дитину щодня. І чи не найбільше наразі – за свою донечку Мар’янку, яка з маленької дівчинки перетворилася на справжнього Янгола-охоронця українських захисників.
 • Віталій Тарасюк
(Фото надане родиною Черепушків)