Як врятувати дані, якщо у вас вкрали смартфон

Експерт розповів, як можна захистити дані на смартфоні у разі крадіжки пристрою.

Фахівець зазначив, що насамперед на пристрої потрібно встановити складний пароль, тому що якщо пароля немає або він занадто простий, зловмисник зможе отримати доступ практично до всіх даних. Також варто витратити буквально п’ять зайвих хвилин при налаштуванні нового смартфона та встановити пароль та біометрію повідомили у виданні Itechua.

У випадку з біометрією, шахрай не тільки не зможе отримати дані, але й не намагатиметься зламати смартфон, оскільки це занадто дорого.

До того ж варто встановити сервіс визначення місцезнаходження пристрою. Це корисно і у разі крадіжки, і втрати гаджета. Такий сервіс або програма дозволить не тільки виявити пристрій, але й стерти на ньому всю інформацію.

Муртазін розповів і ще про один неочевидний момент. За його словами, не кожен, хто знайде втрачений смартфон, захоче скористатися ним — чимало і сумлінних людей. Для таких випадків потрібно в налаштуваннях смартфона встановити екстрені номери, які можна активувати і при заблокованому телефоні, в тому числі відправити СМС.

«Якщо смартфон має біометрію, то, швидше за все, до жодної інформації людина доступу не отримає. На SIM-карті PIN-код часто не встановлений, вони можуть лише скористатися SIM-карткою. Якщо людина біометрію або пароль не встановила або встановила пароль, що легко підбирається, то можуть отримати доступ до всього, що всередині, вкрасти гроші, тому що люди, які ставлять прості PIN-коди в телефоні, і на банківські додатки теж ставлять їх», — зазначив Ельдар Муртазін.