Як почистити яйце, щоб не пошкодити білок

Варене яйце використовується для рецептів під час приготування сніданку, обіду та вечері, але очищення від шкаралупи є справжньою проблемою для багатьох господинь.

Як зазначає видання Express, кулінарка і шефиня Ліза Стіл поділилася трьома лайфхаками, які допоможуть легко почистити варене яйце.

Перша порада – не брати для страви свіжий продукт. Адже чим "старіше" яйце, то простіше буде очистити його від оболонки. Двотижневі яйця, на думку експертки, найкраще підходять для приготування. Такий лайфхак гарантує легкість очищення, адже при використанні гарячої води можна просто позбутися шкаралупи.

Другий спосіб – готувати яйце на пару, а не варити його. Такий метод допоможе легко прибрати оболонку, незважаючи на вік продукту. Можливо, це не найтрадиційніший спосіб приготування, зазначає експертеса, але так можна не лише позбутися шкаралупи, а й не пошкодити яйце, як при варінні у воді.

Третій лайфхак – охолодження продукту перед очищенням. Найпростіше помістити яйця у воду з льодом, а потім можна позбавлятися шкаралупи. Якщо яєць лише кілька, то можна остудити їх за допомогою дуже холодної води з-під крана, адже 15 секунд буде достатньо, щоб продукт чистився.