Як підприємцям Рівненщини долучитися до програми «єПідтримка»

Підприємці Рівненщини, які беруть участь у програмі «єПідтримка», можуть безоплатно скористатися рекламними матеріалами. Мова йде про віджет на сайт, наліпки, постери, футболки, ручки. Завантажити офіційний мерч «єПідтримки» можна на сайті https://e-aid.diia.gov.ua/business.html.

Нагадаємо, програма «єПідтримка» передбачає надання державою підтримки в розмірі 1000 гривень громадянам віком від 18 років та з обов'язковою наявністю «зеленого» сертифіката вакцинації, підтвердженого у застосунку Дія.

Ці кошти можна витратити виключно у безготівковій формі на придбання книжок, абонемента в спортзал чи фітнес-клуб, відвідування кінотеатру, театру, музею або квитків для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси.

Тим часом підприємцям, щоб стати учасниками програми, жодних заяв писати не потрібно. Це відбувається автоматично, якщо категорія бізнесу відповідає одній із категорій, на які розрахована єПідтримка.

«У рамках програми «єПідтримка», допомога від держави через людей спрямовується на галузі, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Тим часом, щоб брати участь у програмі, закладам потрібно виконати певні умови. Зокрема, мати POS- термінали, МСС-коди. Це необхідно для того, аби відвідувачі могли розрахуватись віртуальною карткою, а не готівкою. Тим часом використання підприємцями рекламної продукції, яку пропонує офіційний сайт, допоможе людям зорієнтуватися, у яких саме закладах вони можуть витратити 1000 гривень за вакцинацію», - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.

Рівненська ОДА