Володимирецький ліцей "Колегіум" випустив у самостійне життя 114 випускників

Якось за війною та усіма трагічними подіями, ми й незчулися, як добіг до кінця навчальний рік. Цього літа знову не буде щирих оплесків, бальних суконь та традиційного вальсу на випускному вечорі, власне, як і самої події. Випускники просто прийдуть на тихе вручення атестатів про повну середню освіту. Хтось отримає відзнаки за високі досягнення, хоча варті їх усі одинадцятикласники. 

Сьогодні Володимирецький ліцей "Колегіум" випускає у самостійне життя 114.випускників. Ні, не просто випускників - свідомих українців, патріотів, волонтерів. Адже кожен із них робив і робитиме все можливе задля наближення нашої перемоги. Це найчисельніший випуск в Рівненській області. Серед них є учні з Вараського та Сарненського районів, а саме з Антонівської, Вараської, Зарічненської, Каноницької, Рафалівської, Сарненської територіальних громад, учні з Луганської (м. Сєвєродонецьк, м. Рубіжне) та Харківської (м.Ізюм) областей. З них 7 учнів нагороджуються золотими медалями та 3 учні – срібними, а ще 4 учні нагороджуються похвальними грамотами за особливі досягнення у вивченні окремих предметів. Четверо одинадцятикласників стали призерами Всеукраїнських олімпіад, а троє - призерами МАН.

На жаль, не всі випускники зможуть отримати свідоцтва з рук директора ліцею Анатолія Остапенка, адже 8 із них перебувають за межами України. Але керівництво закладу щиро вірить, що на всіх молодих людей чекає прекрасне майбутнє, бо, разом із підтримкою батьків, педагоги змогли дати їм якісну освіту, поселити в душах добро і усвідомлення власної вагомості для суспільства. 

І вже зараз Володимирецький ліцей “Колегіум” готується до початку наступного навчального року: облаштовує спеціальне укриття, щоб, незважаючи на воєнний стан, учні змогли почуватися в безпеці під час навчального процесу. Також триває прийом заяв до 10-го класу на профільне навчання. На інформаційно-технологічний, природничо-інформаційний, суспільно-гуманітарний, профіль іноземної філології та військово-спортивний профілі вже зареєстровано 101 заяву. Бо ніяка російська навала не здатна відібрати у наших дітей право на освіту. Місія ж працівників ліцею - забезпечувати якісний навчальний процес у будь-яких умовах, не зважаючи ні на що. Для того, щоб і наступного року з дверей закладу вийшов у світ ще один випуск талановитих, перспективних та незвичайних українських школярів.

Тетяна Осмолович