Водія транспортного засобу у Рівному притягнуто до кримінальної відповідальності за хабар

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо водія транспортного засобу, який вчинив спробу надання неправомірної вигоди працівникам патрульної поліції.

Встановлено, у листопаді 2020 року, в нічний час доби, на території міста Рівного, працівниками патрульної поліції був зупинений транспортний засіб, водій якого перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння та відмовився від проходження освідчення. При цьому, водій запропонував, а в подальшому надав інспекторам патрульної поліції неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів на загальну суму 4 550 гривень за не складання в протоколу про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами.

Рівненською місцевою прокуратурою організовано зібрання достатніх доказів вини водія автомобіля, обвинувальний акт щодо якого 28.01.2021 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Максимальна відповідальність за вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачена у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.