Вихованці Рівненського центру учнівської творчості перемогли в обласному конкурсі

Талановиті діти – це той ресурс, який потрібно берегти та примножувати, допомагати їм знайти себе і правильно оцінити, підтримувати їхній розвиток. Саме для цього щороку на Рівненщині проводиться виставка-конкурс серед учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

Цьогоріч на розгляд журі було подано 69 роботи вихованців та школярів із 12 закладів позашкільної та загальної середньої освіти районів та міст області. Учасники - учні 1-4 класів, віком до 10 років включно.

Роботи подавалися в 10 розділах: «Найпростіші автомоделі», «Найпростіші авіамоделі та ракетомоделі», «Найпростіші судномоделі», «Найпростіші механічні ігри та іграшки, машини та механізми», «Ігри, іграшки та атракціони з використанням елементів електротехніки», «Вироби в стилі народних мистецтв та сучасного дизайну», «Сувеніри та м’яка іграшка», «Вироби в техніці оригамі та паперопластики», «Макети будівель», «PaperCraft». При їх оцінюванні враховувалися: оригінальність експонату, культура виготовлення і візуальне враження від експонату, функціональність.

Представлені експонати виставки показали творчі здібності юних майстрів, їх кмітливість, конструкторські здібності, винахідливість, просторове і логічне мислення, уяву, фантазію. Для створення робіт вони приклали чимало зусиль, фантазії і майстерності.

Виставка стала прекрасною нагодою для учнів шкіл та вихованців технічних гуртків продемонструвати свою фантазію, творче мислення та технічні знання та вміння.

Переможцями в командному заліку стали:

Команда міста Рівного (Рівненський міський центр творчості учнівської молоді) – І місце;

команда Центру науково-технічної дитячої та юнацької творчості Дубенської міської ради - І місце;

команда Центру дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради – ІІ місце;

команда Центру дитячої та юнацької творчості Костопільської міської ради – ІІ місце;

команда Радивилівського міського Будинку школяра Радивилівської міської ради – ІІІ місце.