Відомий фотохудожник Рівненщини презентував альбом до 30-річчя Незалежності України

У виставковій залі обласного краєзнавчого музею відбулось відкриття фотовиставки «Рівне. 1991 – 2021: хроніка подій», яка присвячена 30-річчю незалежності України.

На експозиції представлені фотографії з авторського проекту Олександра Харвата «30 кроків до Незалежності» та експонати із фондової збірки музею.

Оглянув історичні світлини та привітав фотохудожника із відкриттям виставки голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«Ці унікальні світлини відображають усю хоробрість, рішучість та доленосність нашої країни. Це люди, які попри все творили історію тоді, а також беруть активну участь у її розвитку сьогодні. Переконаний, кожен з присутніх задумався – який його внесок у творенні сучасності», - зазначив очільник області.

Як розповідає сам автор фотовиставки, усі світлини історичні. Вони стосуються суспільно-політичного та культурного життя Рівного.

«Тут зображені 60 унікальних фотографій, які відображають найбільш яскраві і важливі події, що відбулися у Рівному за 30 років незалежності», - розповідає Олександр Харват.

Так, фотовиставка доповнена матеріалами, які пов’язані з історичними подіями: участь мешканців міста в боротьбі за незалежність України в 1989 – 1991 роках, у Помаранчевій революції та Революції Гідності, фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини», Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Древлянські джерела», досягнення рівненських команд зі спідвею та футболу та інші.

«Щиро дякую Олександру Харвату, який доклав максимальних зусиль, аби зберегти історію рівнян у фотографіях. Також запрошую усіх жителів області долучатися культурних заходів, які приурочені до ювілею України», - зазначив Віталій Коваль.


Рівненська ОДА