Від початку війни з рф поліція викрила майже 500 диверсантів

Починаючи з 24 лютого поліцейські викрили 486 осіб, причетних до диверсійної діяльності.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Національної поліції Ігор Клименко, передає Укрінформ.

"Загалом з 24 лютого на території держави поліцейські викрили 486 осіб, причетних до диверсійної діяльності", - зазначив очільник НПУ.

За його словами, 28 березня службовці Нацполіції затримали 5 осіб, які збирали інформацію для російських загарбників і підтримували ворога.

Зокрема, у Кіровоградській області під час перевірки правоохоронці виявили у телефоні місцевого мешканця переписку щодо місць ураження ракетами різних об’єктів в Україні та фото топографічних карт місцевості Кропивницького та його околиць.

На Львівщині затримали уродженця Сімферополя, причетного до диверсійної та деструктивної діяльності на території області.

У Дніпропетровській області поліцейські виявили трьох громадян, які збирали фотографії будівель, споруд, блокпостів, волонтерських центрів та комунікували через месенджери з представниками країни-агресора.

Усіх затриманих передано СБУ для подальших перевірок.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

 

Неможливо зрозуміти осіб, котрі допомагають ворогу. Та й не хочеться навіть думати про їхню мотивацію. Вони... Posted by Ігор Клименко on Monday, March 28, 2022