У таборі “Молода гвардія”, де відпочивають 41 дитина з Рівненщини, спалах коронавірусу. Поліція відкрила кримінальне провадження

 У дитячому таборі “Молода гвардія” в Одесі зафіксували спалах коронавірусу. Хворобу підтвердили у 44 вихованців та трьох вожатих, частину дітей госпіталізували, а табір закрили на карантин, розповів головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

 За його словами, наразі “швидкими” тестами перевірили 700 людей, серед них захворювання підтвердилося у 47 пацієнтів, чотирьох дітей госпіталізували до міської клінічної лікарні №3. Також медики відібрали матеріали для ПЛР-тестування у 200 дітей.

Сьогодні (станом на 17 серпня, – ред.) вже є шестеро людей з позитивним результатом ПЛР-тесту. Очікуємо на інші. Наразі на території закладу провели необхідні заходи для локалізації та ліквідації спалаху. Організували огляд хворих та контактних людей“, – зазначив Гончаров.

 Пацієнтів з позитивними ПЛР-тестами додатково перевірятимуть на Дельта-штам коронавірусу, додав санітарний лікар. Він також зазначив, що наразі табір закрили на карантин. Крім того Гончаров рекомендував керівництву закладу перевести “Молоду гвардію” в закритий режим роботи протягом 14 днів з моменту останнього підтвердження захворювання.

 Через спалах COVID-19 у “Молодій гвардії” поліція відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Про таке повідомила речниця Нацполіції Одеської області Любов Гордієвська. За її словами, наразі триває розслідування.

 На офіційному сайті табору повідомили, що окремі блоки “Сонячний” та “Прибережний”, де не зафіксували захворювання на коронавірус, працюють у звичайному режимі. Також у таборі інформують про меншу кількість хворих, аніж заявив санлікар.

 “Під час скринінгу виявили підвищення температури тіла у 38-ми дітей та 3-х педагогів. Чотирьох дітей госпіталізували. 34 дитини та педагоги-організатори перебувають в окремих боксах медичної частини ДП УДЦ «Молода гвардія» під наглядом медичного персоналу, вживаються необхідні протиепідемічні заходи. Стан задовільний“, – йдеться у повідомленні.

 Додамо, серед дітей, які наразі відпочивають у “Молодій гвардії” – 27 мешканців Сумської області. Про це Суспільному повідомив директор департаменту соцзахисту населення Сумської ОДА Михайло Дубровський.

Також директорка департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Роза Слободенюк у коментарі Суспільному зазначила, що в таборі перебуває 41 дитина з Рівненщини.