У Сарнах загиблих Героїв ховатимуть на Алеї Слави

Раніше родини ховали загиблих біля рідних у своїх населених пунктах.

У місті Сарни загиблих бійців з громади ховатимуть на Алеї Слави, повідомляє Суспільне.

Виконком міськради прийняв рішення зробити спільне місце для почесних поховань загиблих захисників російсько-української війни.

Нині на новоствореній Алеї Слави у райцентрі шість могил.

«Останній тиждень у Сарненській громаді багато втрат наших воїнів-героїв. Тому виконавчий комітет міської ради прийняв рішення на новому кладовищі визначити місце для почесних поховань, так звану Алею Слави. Це місце буде облаштоване алейками, а за кошти громади встановляться пам'ятники. На цьому місці ми будемо вшановувати наших загиблих героїв», — повідомив міський голова. 

Раніше поховання відбувалися у населених пунктах Сарненської громади окремо.

У нашій громаді 36 населених пунктів. З початку війни родини ховали загиблих бійців біля рідних, на інших кладовищах. Але тепер прийняли рішення ховати їх тут, щоб кожен охочий міг прийти та вшанувати їхню пам'ять, принести квіти та прочитати молитву за упокій їхніх душ, а також подякувати за подвиг, який вони здійснили заради нашої держави, — розповів Руслан Серпенінов.

Нині на новоствореній Алеї Слави у райцентрі шість могил.

«Це загиблі воїни, які загинули упродовж останнього місяця, фактично після початку контрнаступу наших збройних сил на сході та півдні. На жаль, така ціна визволення нашої української землі. Але це наша пам'ять, наш біль, наша історія, яку ми повинні пам'ятати», — прокоментував міський голова.

Станом на 22 вересня у Сарненській громаді відомо про 16 загиблих, двох зниклих безвісти, також декілька осіб потрапили у полон.