У Рівному жінка померла від крововтрати, народжувала вдома

Прикра подія, яка сколихнула медиків пологового будинку, сталася 23 січня у Рівному. Майже мертву породіллю привезли медики швидкої допомоги до міського пологового, що на вулиці Медичній.

Про це повідомило видання Рівне Юніаню

Жінка, яка вже має одну дитину, вдруге вирішила народжувати вдома заздалегідь домовившись із так званою “духовною акушеркою”. Проте після пологів через велику крововтрату, коли породілля втратила вже свідомість, родичі викликали швидку допомогу. Попри усі реанімаційні заходи врятувати жінку у лікарні медикам так і не вдалося, адже було вже надто пізно.

Цю інформацію журналістам “Рівне Юніан” підтвердила головна лікар КНП “Пологовий будинок” РМР Світлана Муравська. За її словами, жінка понад три години після народження дитини стікала кров’ю в той час, коли так звана “духовна акушерка” спостерігала за процесом. Яскравий приклад чому не варто народжувати вдома.

– ” “Духовна акушерка”, яка супроводжувала процес народження дитини мала мусульманське вбрання. Дуже важливо, щоб жінки розуміли, що безпека під час пологів понад усе! Пологи повинні відбуватися у медичному закладі. Медичні працівники кваліфіковано надають допомогу. На сьогоднішній день партнерські пологи дозволено в більшій частині пологодопоміжних закладів України. При бажанні, жінка може отримати підтримку доули на пологах у стінах медзакладів “, –  каже головна лікар міського пологового будинку Світлана Муравська.

Як відомо, новонароджений хлопчик живий і з ним усе добре. Його вага чимала – понад 4 кг 570 грам. Наразі він знаходиться під наглядом лікарів у міському пологовому. Першу дитину жінка народжувала у іншому місті України, проте у медзакладі. Чому наважилася другу дитину народжувати вдома поки що не відомо.

Нині це питання з’ясовують у поліції.