У Рівному відкрилась філателістична виставка "Краса і велич України. Рівненська область"

Тунель кохання, Тараканівський форт, Острозький замок. Ці та інші туристичні й історичні місця стали зображенням марок на філателістичній виставці «Краса і велич України. Рівненська область».

Сьогодні експозиція запрацювала у Рівному вперше – у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки, що у Рівному по вул. Короленка, 6.

«Це лише частина туристичних магнітів, якими Рівненщина може пишатися. Область ще має величезний потенціал – до туризму, культури, промоції культурної спадщини. І та кількість туристів, які відвідують наші місця надихає на реалізацію інших проєктів, у тому числі тих, які будемо відновлювати в рамках президентської програми «Велика реставрація». До речі, ця виставка працює у бібліотеці, яка є учасником ще однієї державної програми «Велике будівництво», - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Під час відкриття організатори продемонстрували поштові випуски, які представляють Рівненську область і завершують серію «Краса і велич України». Також презентували ексклюзивний аркуш марок, який є сучасним філателістичним раритетом. До речі, Рівненщина – єдиний регіон, який удостоївся такої честі.

«Марка – це історія держави, її кроки, цікаві події та видатні особистості. І вже навесні українська марка святкуватиме своє 30-річчя. До речі, і ця виставка присвячена 30-річчю Незалежності України та поштового випуску «Рівненська область», - розповів директор департаменту поштових послуг «Укрпошта» Сергій Гречко.

У рамках події відбулася урочиста церемонія спецпогашення поштової марки із зображенням бурштину. Всього «бурштинових» марок буде 120 екземплярів у світі.

Організаторами виставки виступили Рівненська дирекція АТ «Укрпошта», Рівненське та Київське товариства філателістів, обласне управління культури і туризму.

Рівненська ОДА