У Рівному вшанували пам'ять польських вояків, які загинули у боях за місто проти Червоної армії

Пам'ять загиблих польських військових вшанували 7 липня у Рівному. Вони поховані на Дубенському кладовищі. Загинули вояки у липні 1920-го року у боях з Червоною армією, яка намагалася захопити Рівне.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Вшанування традиційно організувало місцеве культурно-просвітницьке товариство імені Томаша Сосновського.

Поховання на цвинтарі безіменні, невідома і точна кількість похованих.

За свідченнями істориків, у ході військових дій під Рівним поляки втратили близько 700 людей.

Також присутні вшанували пам'ять похованих на Дубенському кладовищі командувача армії УНР Василя Тютюнника та полковника УНР Костянтина Вротновського-Сивошапки.

Польща та Україна 102 роки тому уклали між собою союз і вступили у спільну боротьбу проти більшовицької Росії. Проте, для України успіхом це не завершилося, адже у підсумку поляки уклали з більшовиками мирну угоду.

"Ми повинні пам'ятати нашу історію — історія, часи змінюються, а ворог, наш східний сусід, залишається агресором, і ми повинні боротися”, — сказав керівник культурно-просвітницького товариства ім.Т.Сосновського Ярослав Ковальчук.

"Це історія, яка дає нам можливість переосмислити це все, тому що ми знову зараз союзники. Бажано, щоб не було Ризького миру, угоди закулісної, яка на користь когось, а не України. Тому у всьому мають бути українські національні інтереси, які для нас є важливішими", — зазначив історик Петро Куделя.