У Рівному розпочався восьмий сезон піших екскурсій вулицями міста

Рівненська обласна бібліотека відкрила сезон піших екскурсій вулицями міста. Їх мета — краще познайомити з історією обласного центру рівнян та гостей міста. 

Цикл екскурсів у минуле стартував у неділю, 7 травня, з вулиці Драгоманова, повідомляє Суспільне. 

Сезон піших екскурсій розпочали з вулиць Замкової та Драгоманова.

- Драгоманова, 17 – колишня паркова оранжерея, поряд одна з найдавніших споруд – будинок краєзнавчого музею, збудований як гімназія, в роки війни – рейхскомісаріат "Україна", а в радянські часи – обком партії. Цікавою є таємниця рівненського бункера Коха і будівля повітової каси хворих, — зазначили в дописі обласної бібліотеки.

На вулиці Драгоманова також розташоване Арт-ательє Георгія Косміаді. Його заснувала донька художника, який жив і працював у міжвоєнному Рівному і викладав малювання, креслення та каліграфію у міських гімназіях.

Екскурсії вулицями Рівного обласна бібліотека організовує восьмий рік поспіль. У нинішньому сезоні їх зробили платними для дорослих, по 10 гривень, для дітей залишили безкоштовними.

Організовувати піші екскурси в минуле планують щонеділі й по два в день. Збір о 13:00 біля фонтану поруч з бібліотекою, або на першому поверсі закладу.

Наступну екскурсію анонсували на 14 травня. Водитимуть вулицею Шкільною та розкажуть про сакральні пам'ятки Рівного.