У Рівному можуть відкрити ще шість дитсадків

У Рівному влада розглядає можливість відкрити ще шість садочків, окрім анонсованих раніше трьох з укриттями. Додатково визначені заклади мають підвальні приміщення, які можна підготувати як сховища, повідомила Суспільному заступниця міського голови Марина Кузмічова.

Міська влада анонсувала відкриття трьох дошкільних закладів у Рівному, які мають облаштовані укриття, це дитсадки №2, 33 та 39. Вихованців вони, ймовірно, прийматимуть із 16 травня. Втім, як розповіла Марина Кузмічова, з огляду на обмеженість місць, у дошкільні заклади своїх дітей зможуть відвести працівники галузей критичної інфраструктури — правоохоронці, медики та рятувальники. Коли садочки з укриттями запрацюють, туди не пускатимуть мешканців сусідніх будинків.

"Ми говоримо про безпеку дітей і, згідно з регламентом, не може бути на цій території, де відбувається виховний процес, сторонніх людей", — пояснює Марина Кузмічова.

З 37 садочків, які є на території громади, половина, за підрахунками заступниці, має підвальні приміщення, які неможливо адаптувати до потреб сховища. Влада розглядає можливість відкрити частину з тих, де можна облаштувати додаткове захищене місце.

"Комісія на чолі з головою об'їде всі садочки особисто. ДНЗ №56, №52, №32, №45, №17, № 37 — є потенційними на відкриття після розгляду комісії", — повідомила Суспільному посадовиця.

Дошкільні заклади закрили з початком вторгнення військ РФ в Україну 24 лютого. За словами Кузмічової, відкриття дев'ятьох закладів може не вистачати для усіх охочих, втім, за її інформацією, віддати свою дитину у ДНЗ наразі готова лише половина батьків.