У Рівному для військових та переселенців надрукували 12 тисяч ікон

Священник, пластун з Рівного Віталій Поровчук розповів, щодня військових надруковано 12 000 ікон Івана Рутковича, Йова Кондзелевича, Олени Кульчицької та Ганни Куземської, виконаних в українській православній традиції.

Джерело Horyn.info.

Це ікони з молитвами і духовними порадами святих для воїнів та для усіх, кому вони будуть у потребі. На іконках, зі зворотнього боку, є маленька пластова лілейка, що символізує подарунок пластунів для воїнів.

Поширено 4 100 ікон у військових підрозділах та 300 ікон подаровано людям з інвалідністю, зокрема, і для вимушених переселенців з геріатричних закладів Донбасу, які зараз проживають у Дубенському інтернаті для осіб з інвалідністю та літніх людей.

“Як і в 2014 – 15 роках, зараз знову бачу і відчуваю серцем, як для більшості людей у часі війни важлива духовна підтримка, молитва і благословення. Бачу, з яким зворушенням люди приймають ці скромні подарунки. Історичний досвід від Давида і Голіафа до українських повстанців та підпілля, що боролося за Самостійну Україну проти переважаючих ворогів, показує, що тільки люди з міцною вірою в Бога, тільки релігійні спільноти, надхненні Духом і справжніми цінностями, можуть перемагати.” – написав Віталій Поровчук.

Нагадаємо, що рівнянин також організував збір для друку молитовника “Війська Українського “.

Картка Благодійного фонду “Скарбниця Надії“ Приватбанку для пожертв на іконки та молитовник “Війська Українського “4246 0010 6610 4344