У Костополі відбулись урочисті заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, 80-ї річниці з дня утворення УПА та свята Покрови Пресвятої Богородиці

Урочисті заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, 80-ї річниці з дня утворення УПА та свята Покрови Пресвятої Богородиці пройшли в Костополі

Поряд з меморіалом «Герої не вмирають» відбулось підняття синьо- жовтого та червоно- чорного стягів, державного та революційного прапорів , під якими наші захисники на полі бою виборюють вільне майбутнє для українців.

Присутні вшанували всіх полеглих Героїв, які віддали своє життя за Україну, загиблих земляків хвилиною мовчання.
Звертаючись до громади, виконуючий обов’язки міського голови Давид Дідух, наголосив на тому, що Костопільщина має гідних синів, які стали на захист рідної землі. Вони-Герої, які любов до своєї Батьківщини, майбутнє свого народу поставили вище за власне життя. Ми у вічному боргу перед їхньою звитягою та самопожертвою.

Медаллю «За оборону рідної держави», за особисту мужність та героїзм, проявлені під час виконання службового обов’язку, посмертно нагороджені тридцять воїнів з Костопільської міської територіальної громади. Нагороди отримали представники родин мужніх захисників.

Нехай світла пам'ять про наших земляків вічно живе у наших серцях, а їх героїчний подвиг закарбується величними літерами в сучасну історію. Україна завжди пам’ятатиме вас!

До меморіалу «Герої не вмирають» було покладено квіти.
Урочистості буде продовжено о 13 годині в урочищі Гутвин, біля меморіалу на місті постою та розташування першого штабу Головного командування УПА.

Костопільська міська рада