У День захисників на Рівненщині вшанували пам`ять Героїв, загиблих за Україну

До Дня захисників і захисниць України, 79-ї річниці створення УПА, Дня українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці в обласному центрі проведено низку меморіальних заходів.

У цей день голова ОДА Віталій Коваль, його перший заступник Сергій Подолін, народні депутати України від Рівненщини, керівники та представники депутатського корпусу обласної та Рівненської міської рад, військовослужбовці та силовики, члени родин загиблих, духовенство та громадськість взяли участь у заходах з нагоди відкриття та освячення меморіальної дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО/ООС Рівненщини на території Свято-Покровського кафедрального Собору (ПЦУ).

«У нашої неньки-України не було простих часів. Багато сторіч поспіль українці жили в епоху потрясінь, коли нашу землю роздирали вороги. Сьогодні ми маємо той досвід, який пройшов через століття, маємо приклад мужніх предків. Ми орієнтуємося на чесноти козацтва, пам’ятаємо воїнів УПА. А також розуміємо, що на Сході щодня нашу землю боронять справжні Герої. Вони поруч – серед нас. Дякую за ініціативу відкриття такої меморіальної дошки в святому місці. Хотів би, щоб на ній ніколи не з’являлися нові фотографії. Щоб в кожному куточку України люди мали однакові цінності та розуміння того, що наша Україна єдина, незалежна, неділима. А ми – громадяни великої і успішної країни, яку спільно будуємо», - сказав Віталій Коваль.

Також сьогодні на кладовищі «Нове» віддали данину пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв загиблих в зоні АТО/ООС. Подвиг і жертовність полеглих Героїв вшанували молитвою, хвилиною мовчання та покладанням вінків і квітів до їх могил.

Потому керівники області та міста, представники громадськості поклали квіти до Дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв загиблих в зоні АТО біля Свято-Воскресенського кафедрального Собору Рівного.