У декількох селах Вараської громади організовано роздільний збір сміття

Комунальне підприємство "Благоустрій" безоплатно одержало 20 контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів і нині встановлює їх у селах громади.

Дев’ять контейнерів встановлено у селі Сопачів, вісім у селі Собіщиці, два у селі Стара Рафалівка. Загалом на території громади буде розміщено 42 контейнери для збору скла та пластику.

"Ми маємо позитивний досвід щодо сортування сміття у селі Заболоття і нині хочемо поширити його на інші села громади. Окрім цього, у тестовому режимі вже напрацьовано механізм щодо вивезення твердих побутових відходів із сіл до міського полігону. Дуже сподіваюсь, що із часом на території нашої громади стихійні сміттєзвалища зникнуть як явище. Також уже шукаємо рішення щодо сміття у районі Білого озера – є розуміння, що із новою дорогою туди поїде більше відпочивальників", – зауважив міський голова м.Вараш Олександр Мензул.

Заступник міського голови Роман Хондока зауважує, що старости сіл організовують роз’яснювальну роботу серед жителів щодо роздільного збору. Відокремлений пластик пресуватиметься і реалізовуватиметься приватному підприємцю, що надав контейнери.

"Сміттєві баки для роздільного збору сміття ми одержали від приватного підприємця. Йому КП "Благоустрій" і буде реалізовувати зібрані скло та пластик. Також у селі Собіщиці у тестовому режимі упродовж місяця ми забирали тверді побутові відходи, незабаром хочемо оформити процес захоронення відходів на міському полігоні вже на договірній основі", – каже Роман Хондока.

 

Вараська міська рада