У Березному відкрили інклюзивно-ресурсний центр

На Рівненщині це уже 6-й такий заклад. Його організували на базі місцевого пришкільного інтернату.

Особливих учнів, їх батьків та педагогів з відкриттям привітав голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та його заступник Світлана Богатирчук-Кривко.

«Відкриття такого закладу є реальним втіленням Меморандуму про співпрацю, який минулого року ми підписали разом з дружиною Президента Мариною Порошенко. З кожним днем мережа інклюзивної освіти збільшується. Усього в нас їх має бути більше 30. Таким чином ми продовжуємо втілювати одну з найважливіших напрямків освіти – інклюзію», - зазначив Олексій Муляренко.

На площі майже 100 квадратів облаштували 5 кабінетів для занять з логопедом, сурдопедагогом, олігофренопедагогом, вчителем лікувальної фізкультури та психологом.

Як розповіла директор центру Тетяна Шнайдер, у ІРЦ можуть обслуговуватись діти з 2 до 18 років. Щодня центр буде приймати по 5-7 дітей району, яким надаватимуться корекцій-розвиткові послуги. Крім того, уже є бажаючі відвідувати заняття з Костополя.

Щодо фінансування, то мультимедіа, дидактичний та роздатковий матеріал, меблі для дітей із ДЦП, сухий басейн, логопедичні зонди  та масажери придбані за бюджетні кошти. Понад півмільйона гривень інвестували меценати. За ці гроші зробили санвузол, обладнали кабінет медсестри, закупили меблі, килими та пуфи.

Заклад забезпечений комп’ютерною технікою, дитячими меблями, дидактичними та наочними матеріалами.У кабінеті ЛФК є шведська стінка, велотренажер, бігова і тактильна доріжка, масажний стіл та утяжувачі для ніг і рук.

Приміщення оздобили яскравими малюнками.

"Від імені всіх батьків хочу подякувати, що даєте нашим дітям можливість бути корисними. Тепер не треба їздити в Рівне , а можемо в Березному займатись з педагогами, логопедами, щиро дякую!", - виступила мама "сонячної" дитини Майя Боровець.

Найближчим часом у Березнівському районі заплановано відкриття таких центрів ще у смт Соснове та у селі Балашівка.