Туреччина розпочала військову операцію у Сирії, є загиблі

Жителі прикордонн

Незабаром проведе операцію проти "Робітничої партії Курдистану". Ніхто не повинен переживати, всі залишайтеся вдома, будьте обережні", — йшлося у повідомленні, яке прозвучало з території мечетей у прикордонному із Сирією регіоні Гіазантеп.

Губернатор Гіазантепа Давут Гюль заявив, що надзвичайної ситуації в регіоні не оголошено, і стосовно відповідальних за оголошення посадових осіб розпочато розслідування.

"Немає жодної ситуації, що виходить за межі звичайного. Щодо відповідальних державних службовців розпочато розслідування", — написав він.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, відповідаючи на запитання журналістів про оголошення, зроблені в мечетях, сказав: "Якийсь час тому ми говорили з губернатором. Комендантської години немає. Буде лише невелике попередження".

Тим часом видання Al Arabyia повідомило, що вчора, 16 серпня, внаслідок авіаудару Туреччини по прикордонному посту Сирії, який контролюють сили сирійського лідера Башара Асада, загинули 11 військових. Також у соціальних мережах з'явилися фото та відео руху колон турецької військової техніки. У публікаціях стверджується, що одна з колон увійшла до сирійського міста Африна.

Джерело Фокус