Туго із заробітками: у Рівному може подорожчати проїзд у маршрутках

Проїзд у маршрутках може подорожчати до 8, а то й 10 гривень — такі пропозиції уже надали міській владі підприємці, які займаються пасажирськими перевезеннями у Рівному. Тепер чекають на рішення міськвиконкому.

Анатолій Горецький, перевізник:

— Після заборони брати стоячих пасажирів моя одна маршрутка стала приносити в день усього 200-300 гривень заробітків. Із цих коштів ще потрібно сплатити податки. У мене буси працюють на маршрутах №41 та 37. Знаю, що на маршруті №45 можна заробити 400 гривень, а на всіх інших — одні збитки. Через такі низькі заробітки у нас немає управи навіть на водіїв. Зараз вони о 18 годині уже з’їжджають з рейсу. Раніше їздили до 22 години, а зараз б’ють в груди і кричать, що немає пасажирів. Десь трохи на нього накричиш, то кидає ключі від маршрутки і відмовляється працювати. Кваліфіковані водії масово їдуть працювати далекобійниками до Польщі та Прибалтики. Коли до карантину можна було брати стоячих пасажирів, то тоді мої маршрутки приносили в день від 450 до 700 гривень.

Валентин Демчук, голова ГО «Союз перевізників України»:

— Пасажиропотік зменшився, а мінімальна заробітна плата і податки, навпаки, збільшилися. Тому цей бізнес зараз став невигідним. Міська влада передбачила 2 мільйони гривень на компенсацію найбільш збиткових маршрутів №43, 44, 37 та 41. Однак це є краплею в морі та не виправить цю складну ситуацію. Наразі перевізники уже передали свої пропозиції управлінню транспорту. Одні просять підняти вартість проїзду до 8 гривень, а інші — до 10 гривень. Усі чекають відповіді влади.

Джерело: Рівне Вечірнє