Таланти у кожному дворі

Творчі надбання пустоіванівців вражають своєю красою  і досконалістю, ваблять зір, примушують зупинитися та милуватися ними. Виставка  рукотворних  доробків проходить у рамках акції «Мистецтво одного села», що вже вісім років успішно крокує нашою областю й демонструє, наскільки багаті талантами села краю.  В ході заходу сільський голова Валентина Процик наголосила, що  Пустоіванне славне своїми творчими традиціями.  Усі кращі надбання сельчани черпають  із досвіду поколінь минулих і передають їх наступним. А тому ніколи не мілітиме криниця творчості народної.   І хоч село невеличке  - всього 190 дворів і менше п’яти сотень жителів - кожен щось вміє робити своїми руками. Зокрема  Ольга Крук, Любов Чечилюк, Надія Плевако, Зоя Мельничук, Мар’яна Перетятко, Оксана Порадюк, Валентина Завадська, Надія Гойда представили на виставці свої вишивки,  Інна Проник та Марія Дарчук – картини, Василь Вечорок – різьбу по дереву, Олексій Карп’юк – ковані вироби. І це лише невеличка частина тих робіт, які привезли до обласного центру пустоіванівці. До експозиції  потрапили й експонати музею села, де зібрана унікальна колекція ужитково-прикладного мистецтва.

Продемонстрували співочі таланти села й учасниці народного аматорського колективу «Джерело». Вони вже  понад 20 років  радують своїми піснями односельців, часто беруть участь в районних та обласних концертах художньої самодіяльності.  Не відстають від  старших і маленькі пустоіванівці з гурту «Джерельце». Вони не тільки від душі повеселили усіх присутніх на заході, а ще й подарували гостям  випечених  жайворонків - провісників весни.

Виставка діятиме в музеї до кінця місяця, отож усі бажаючі можуть її відвідати.

До речі:  Перша згадка  про село відноситься до  1545 року, хоча ця територія була заселена ще в глибоку давнину. З відкриттям руху залізницею Здолбунів-Радивилів у селі працювали паперова фабрика та гуральня. Є свідчення, що восени 1846 року, повертаючись із Почаївської Лаври, через Пустоіванне проїжджав Тарас Шевченко

Ольга Дем’янчук