Святвечір святкують сьогодні християни західного обряду

25 грудня християни західного обряду святкують Різдво Христове.

Про це розповіли в ефірі ТСН.Ранок 24 грудня.

Зазначається, що Санта уже вирушив у дорогу зі своєї резиденції на північному полюсі – в містечку Рованіємі у фінській Лапландії. Через засніжений холодний ліс, на санях в упряжці з оленем Рудольфом він має за добу облетіти весь світ. Його пересування традиційно відстежують американські та канадійські військові. Все можна подивитися на сайті "Flightradar". Зараз Санта на санях з бортовим номером "о-хо-хо" саме пролітає над Азією.

Нагадаємо, 25 грудня за григоріанським календарем римо-католицька церква святкує Різдво Христове. Це одне з найголовніших свят в церковному календарі. Подія символізує повернення чистоти й духовності в світ. Адже народився той, хто повинен спасти людство в часи ненависті, лицемірства та жадібності. В це свято вся родина повинна зібратися разом. За традицією зранку під ялинкою дорослі та діти знаходять подарунки. Адже Різдво – це саме той час, коли потрібно ділитися радістю та дарувати тепло.

Святвечір сьогодні святкують християни західного обряду. Це сімейне свято, якого насамперед чекають діти, адже кожному дістанеться подарунок від Санта Клауса.