Світлина із замком князів Острозьких зайняла призове місце у спецномінації конкурсу «Вікі любить пам’ятки»

За ініціативи проєкту «Via Regia Ukraine» та спільно із державним історико-культурним заповідником міста Дубно вперше було організовано в рамках конкурсу спеціальну номінацію. У ній взяли участь усі подані на конкурс світлини пам’яток, розташованих у Дубно, Рівному, Острозі, Львові, Бродах, Городку (Львівська область), Луцьку, Володимирі-Волинському, Радомишлі, Житомирі та Києві — всього 11 міст на символічному шляху Via Regia.

У списках пам’яток цих одинадцяти міст загалом майже 7000 об’єктів. За час конкурсного періоду було подано близько 6500 світлин понад 1500 об’єктів. До журі на оцінювання потрапило трохи більше 6000 фото (журі не оцінювало роботи із роздільністю менше 2 Мпкс). У другий раунд перейшло 363 роботи, а на офлайнове засідання журі, яке пройшло 10 листопада у державному історико-культурному заповіднику міста Дубно, потрапило 112 робіт. Із них журі вибрало роботи трьох авторів-переможців, а також вибрало найкращу світлину із кожного міста на шляху Via Regia.

Проєкт «Вікі любить пам'ятки» оприлюднив переможців дебютної спецномінації «Via Regia Ukraine». У спецномінації змагалися світлини пам’яток, розташованих у Дубно, Рівному, Острозі, Львові, Бродах, Городку (Львівська область), Луцьку, Володимирі-Волинському, Радомишлі, Житомирі та Києві.

На номінацію подали близько 6500 світлин понад 1500 об’єктів. У фінальному раунді журі вибрало роботи трьох авторів-переможців, а також найкращу світлину із кожного міста на шляху Via Regia.

Перше місце посів автор Максим Присяжнюк із 4 світлинами із Києва та Львова.



На третьому місці опинилася світлина Катерини Байдужої із замком князів Острозьких в Острозі. 

Сама авторка, Катерина Байдужа, прокоментувала свою мотивацію взяти участь у спеціальній номінації «Via Regia Ukraine» так:

Разом із дроном у мене з’явилось і бажання заново проїхатись по улюблених пам’ятках, щоб познімати їх з нових ракурсів, а маршрут Via Regia Ukraine чудово підходить для короткої подорожі з Києва