Спортивний майданчик у пам‘ять Герою відкрили на Сарненщині

На Сарненщині з’явився спортивний майданчик у пам‘ять про Героя. В селі Орв‘яниця на території місцевого ліцею відкрили поле зі штучним покриттям. Його облаштували за кошти, які виділила держава для родини Марії Пешко, матері загиблого Героя із Орв‘яниці Івана Клюйка.

Віднині на цьому майданчику місцеві учні та молодь зможуть займатися мініфутболом, волейболом, баскетболом, легкою атлетикою.

Поряд Іванові Клюйку відкрили пам‘ятну стелу.

Захід відвідав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, військові, місцева влада, зібралося кілька сотень односельчан.

«Це справжній патріотичний та унікальний вчинок матері. Вона хотіла увіковічити пам‘ять свого сина, нашого земляка, який трагічно загинув за Україну. Марія Пешко - це образ української матері-берегині. Яка, втративши сина, подарувала можливість юним односельчанам займатися спортом. Можливість стати у майбутньому новими чемпіонами, боротися на спортивних аренах за український прапор. Як це робив її син - на передовій", - звернувся до присутніх начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Сьогодні ж провели перший мініфутбольний турнір імені Івана Клюйка серед учнів ліцеїв району.

Нагадаємо, Іван Клюйко один з перших боронив державу на сході в зоні АТО в 2014-2015 роках. Знову підписав контракт у 2021 році. Військовий поліг у бою поблизу Попасної на Луганщині 24 квітня 2022 року.

Рівненська ОВА