Смачний сирний суп: покроковий рецепт

Сирний суп - це класичний рецепт французького блюда.

До складу сирного супу в різних варіаціях можуть входити цибуля, морква, картопля, селера, гриби, масло, молоко, м'ясний бульйон і все, що побажаєте.

Для приготування сирного супу використовуються різні сорти сирів: плавлені сири, чеддер, голландський, горганзолла і ін. При подачі на стіл в тарілки часто кладуться грінки з білого хліба.

Сирний суп - покроковий рецепт

Вам потрибно:

  • Печериці - 120 гр
  • Картопля - 300 гр
  • Цибуля - 40 гр
  • Морква - 80 гр
  • Плавлений сир - 3 стлл. л.
  • Рис - 3 стіл.л.
  • Вода - 800 мл
  • Рослинна олія - 2 стіл.л.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком

Почистіть картоплю, моркву і цибулю. Очищені овочі, печериці та зелень ретельно вимити.

Насипте рис, можна використовувати будь-який сорт рису, невелику ємність. Добре промити кілька разів, постійно змінюючи воду, до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Картоплю наріжте однаковими невеликими кубиками або брусочками, як вам більш звично. Відправте картоплю і чистий рис в каструлю. Залийте все водою, поставте на сильний вогонь і дочекайтеся моменту закипання, посоліть за смаком.

Зменшивши вогонь до середнього, залиште каструлю на плиті під закритою кришкою до готовності картоплі, приблизно на 15-20 хвилин.

Моркву натріть на середній тертці, або наріжте на свій смак, головне дрібно. Лук наріжте теж дрібно. У сковороді розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому моркву і цибулю.

Печериці наріжте пластинками 3-4 мм.

Коли буде готова картопля зробить вогонь на максимум, відправте в каструлю печериці.

Після закипання додайте зажарку з цибулі і моркви в суп. Також можна за бажанням додати лавровий лист. Варимо все близько однієї-двох хвилин.

Додайте плавлений сир, добре все перемішайте.

Відправте в суп дрібно нарізану зелень. Після повторного закипання плиту вимикаємо, суп накриваємо кришкою і даємо настоятися не менше 10-15 хвилин.

Подавати сирний суп з грибами посипавши грінками.