Сімейний лікар із Слов’янська працює в одній із громад Дубенщини

Знайомтесь: Сергій Борисович. Чоловік, разом із дружиною Іриною.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну залишати домівку не планували: чоловік працював лікарем загальної практики сімейної медицини амбулаторії селища Билбасівка Слов'янського району на Донеччині. Із наближенням бойових дій, враховуючи стан здоров’я дружини та категоричну відмову евакуюватись самій, було прийнято рішення їхати разом.

- Дружина знайшла контакти волонтерів, які евакуювали людей в західні області України. – розповідає Сергій Борисович. – Ми сіли в автобус і зійшли вже на Рівненщині. Тут не було ні рідних, ні друзів. По прибуттю, поїхали туди куди нас спрямували.

Чоловік каже, що на Дубенщині йому подобається. Красива природа, хороші люди. Подружжю допомогли знайти окреме житло, яке вони орендують. Коли дізнались, що Сергій Борисович – сімейний лікар, спрямували до місцевого центру первинної медико-санітарної допомоги. Ось вже два місяці він працює тут сімейним лікарем, обслуговує жителів одніє з територіальних громад. Має чергування і в пункті для тимчасового перебування переселенців – лікує й підтримує земляків, які також вимушені були втікати від війни.

- Тут я вже познайомився з багатьма людьми, хлопці-футболісти на стадіоні вітаються. – жартує Сергій Борисович. – Звісно, додому хочеться, бо починати все заново, в новому місці - не просто. Вірю, що ми повернемось додому, до українського Сєвєродонецька. А поки чекаємо на перемогу України, працюю і намагаюсь допомогти іншим.

Дубенська районна державна адміністрація