Шахова спільнота Здолбунова відзначила День шахів

Другий рік поспіль шахова спільнота Здолбунова відзначає День шахів бліц-турніром на  свіжому повітрі у павільйоні рибалки на Старомильському ставку. Зливи, що почалися  напередодні,  не стали на заваді дванадцятьом учасникам.

Боротьба була впертою, бо при однаковій кількості набраних очок, призерів довелося б визначати за додатковими показниками.

По 10 очок з 11 набрали кандидати у майстри спорту Юрій Кошмак і Анатолій КирилюкПерше місце з урахованням SB-коєфіцієнту дісталося Юрію Кошмаку. На третє місце з 8,5 очками претендували кандидат у майстри  Йосип Борзенко і першорозрядник Олег Прокопчук. Додатковий показник виявився кращим у старшого по званню.

Призери нагороджені грамотами Здолбунівського осередку ВФСТ «Колос» ( голова Янчук В.В.) і цінними подарунками Федерації шахів Рівненщини.

Зазначимо, 1 листопада 2011 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про проголошення Дня шахів в Україні», який відзначається щорічно 20 липня. Раніше, ще у 1966 році, на цю дату ЮНЕСКО заклала традицію святкування Міжнародного Дня шахів.


Здолбунівська Громада