Росіяни можуть готуватися до нового наступу з Білорусі: ймовірні напрямки

Росія може влаштувати новий великий наступ в Україні, підготовка до нього, ймовірно, вже ведеться, пише УНІАН.

Таку думку висловив директор військових програм Українського центру економічних і політичних досліджень імені Разумкова Микола Сунгуровський.

За його словами, ЗСУ та військово-політичне керівництво України готові до можливого загострення ситуації у зв'язку з ворожою активністю біля кордону та вздовж лінії фронту.

«А те, що відбувається стягування ракетних сил... Тут можна припустити кілька варіантів. При цьому, варіант масованого удару на День незалежності України - не самостійний. Він може стати частиною великої наступальної кампанії. Не можна забувати, що в резерві у рф знаходиться ще третій армійський корпус, який формується в Муліно. Ще є 40 добровольчих батальйонів, які формуються по всій росії (вони, в основному, йдуть на схід, щоб хоч якось скувати наші сили). Але не думаю, що вони будуть ударним кулаком. А ось те угруповання, яке збирається в Білорусі, - воно може», - вважає експерт.

Стягування в Білорусь комплексів С-300 Сунгуровський назвав прикриттям і спробою показати нібито підготовку обстрілів наземних цілей.

«Це спроба показати, що готуються обстріли наземних цілей. Насправді ж готується велика наступальна операція, для якої необхідна посилена протиповітряна оборона. Тим більше, на тлі тієї інформації, що Україні передаються авіаційні засоби. Посилення угруповання в Білорусі є однією з ознак підготовлюваної наступальної операції. Але це не обов'язково станеться», - говорить експерт.

Він також припустив, що напрямками наступу з Білорусі можуть стати Рівне і Житомир.

«Щоб перерізати наші логістичні магістралі поставок західної допомоги», - пояснив експерт.