Рівненщина отримала 147 автомобілів на потреби ЗСУ та 3 тисячі тонн гуманітарного вантажу

147 автомобілів на потреби ЗСУ та 3 тисячі тонн гуманітарного вантажу. Таку допомогу вже отримала Рівненщина з-за кордону. Її спрямовують із різних країн.

Зокрема, вантажі регулярно надходять від регіональних партнерів із Польщі – Любліна та Вармінсько-Мазурського воєводства. Окрім автомобілів «швидкої», звідти передають і продукти харчування тривалого зберігання, і речі першої необхідності, які потребують у гарячих точках.

Крім того, іноземні інвестори підприємств, які знаходяться на Рівненщині, також постійно збирають вантажі. Зокрема, передають сюди павербанки, генератори та інші технічні засоби.

Долучаються і благодійні організації. Доволі часто вони передають медикаменти, розхідні матеріали, які потребують у лікарнях, обладнання. До речі, найближчим часом очікується вантаж із засобами для гемодіалізу.

Тим часом сьогодні на Рівненщині прийняли гуманітарний вантаж із Литви та Нідерландів.

"Сьогодні минає місяць, як триває війна. За цей час Рівненщина стала гуманітарним хабом: ми прийняли більше 600 вантажів (це загалом 3 тисячі тонн), - прокоментував заступник начальника Рівненської ОВА Сергій Гемберг. - Насправді допомагають всі - від небайдужих людей до бізнесменів. Сьогодні отримуємо вантаж від друзів із Литви та Нідерландів. Це їжа, товари першої необхідності, ліки. Далі вантаж поїде у східні області і Київ".

Рівненська  ОВА